printmedia & laminaten

In de categorie printmedia & laminaten vindt u alle materialen op het gebied van groot formaat printen: van zelfklevende printmaterialen en bijbehorende laminaten, tot banners en allerlei specialistische printmaterialen. Nautasign heeft printmedia en laminaten van onder andere de merken 3M, Grafityp en Orafol die geschikt zijn voor alle gangbare digitale printtechnieken.

Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-20 van 201

Van hoog naar laag sorteren
Kleurprofielen downloaden

Inloggen om kleurprofielen te downloaden

Om kleurprofielen te downloaden dient u ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen of om een account aan te vragen.

Klik hier om in te loggen

Printmedia & laminaten

Ontdek alles op het gebied van printmedia & laminaten voor grootformaat printen. Bij Nautasign bieden we een uitgebreid assortiment aan materialen, variërend van zelfklevende printmedia tot banners en specialistische printmaterialen van topmerken zoals 3M, Orafol en Grafityp, geschikt voor diverse digitale printtechnieken.

Type en soorten printmedia

Printmedia zijn te verkrijgen in vele soorten. Zo zijn er:

Gegoten

Een gegoten printmedia is een folie die vervormbaar is en daardoor uitermate geschikt is voor onder andere carwrapping en buitenreclame. Deze folies zijn zeer duurzaam en gaan ongeveer zes tot acht jaar mee.

 Polymeer

Een gewalste polymeer folie is geschikt voor een vlakke ondergrond of over een lichte bolling. Deze folie kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. De levensduurverwachting van een polymeer film is vijf tot zeven jaar.

 Intermediate

Een intermediate printmedia is net als een polymeer folie ook geschikt voor vlakke en licht glooiende ondergronden. Intermediate folies zijn geschikt voor een groot aantal binnen- en buitentoepassingen zoals: algemene beletteringen, decoratieve panelen en bewegwijzering. Deze folies gaan ongeveer vier tot vijf jaar mee.

Monomeer

Gewalste monomeer folie is zeer geschikt voor binnenshuis, maar kan ook buiten gebruikt worden. Het uitgangspunt is in ieder geval tijdelijk gebruik op vlakke ondergronden. Bijvoorbeeld op een paneel, een raam of een deur. De levensduurverwachting van een monomeer film is één tot twee jaar.

PVC-vrij

PVC-vrije folies zijn groene alternatieve voor de traditionele printmedia. De PVC-vrije printmedia is zowel te verkrijgen voor glooiende als vlakke toepassingen.

Glashelder

Ontdek de helderheid van onze glasheldere print folies, waarbij het onbedrukte gedeelte bijna onzichtbaar is dankzij de transparantie. Deze folies zijn geschikt voor zowel korte als lange termijn toepassingen. Kies uit twee hoogwaardige opties: de gegoten glasheldere glanzende PVC printfolie en de glasheldere glanzende polyester printfolie.

Voordelen van een gegoten folie

Bij gegoten folies wordt de PVC niet als pasta, maar als vloeistof uitgegoten. Het voordeel hiervan is dat de folies meer krimpbestendig zijn, omdat ze niet onder spanning worden gezet. Ook zijn ze gemakkelijker te snijden en aan te brengen op moeilijke en diepe ondergronden. Daarnaast is gegoten printmedia goed bestand tegen UV-straling van zonlicht.

Wat is het verschil tussen monomeer en polymeer?

Het verschil tussen monomeer en polymeer zit in de grondstoffen die gebruikt worden en de manier waarop de folies zijn gewalst. Een monomere folie wordt korter gewalst, waardoor deze vaak dikker en minder rekbaar is. Een polymere folie wordt langer gewalst, waardoor deze vaak dunner is en ook rekbaarder is. Monomeer is voor korte termijn toepassingen en polymeer is voor lange termijn toepassingen.

Waarom laminaten gebruiken?

Prints die niet alleen mooi zijn, maar ook langer meegaan? Laminaat is daarbij essentieel. Het fungeert als beschermende laag voor drukwerk, met vele voordelen.

Bescherming tegen vocht en UV: laminaat houdt vocht en schadelijke UV-stralen tegen, waardoor prints hun kleur behouden en langer meegaan.

Duurzaamheid versterken: met laminaat worden prints sterker en minder vatbaar voor beschadigingen zoals krassen, scheuren en kreukels.

Of het nu gaat om vloerstickers die veel voetverkeer moeten doorstaan, laminaat biedt bescherming, zelfs onder zware omstandigheden.

Eco-vriendelijke printfolies

Allemaal streven we naar een groenere en duurzame wereld. Iedere meter PVC die vervangen wordt door duurzame folies en printmedia draagt bij aan een beter milieu. In ons assortiment is een uitgebreid programma aan PVC-vrije, zelfklevende, printmedia voor diverse toepassingen te vinden.

Ontdek meer in ons Kenniscentrum

Meer weten over printmedia en laminaten? Bezoek ons kenniscentrum signwijzer voor tips over het kiezen van de juiste materialen voor het project. Onze verkoopadviseurs staan ook altijd klaar om je te helpen via e-mail, chat of telefonisch.

Items toegevoegd aan vergelijker
Geen producten geselecteerd.