applicatietapes

Applicatietapes zijn nodig voor het overbrengen van snijfolies of printfolies. Voor iedere toepassing is een geschikte applicatietape te vinden, afhankelijk van de te plakken folie en de ondergrond. Applicatietapes zijn er in een (premium) papieren en een transparante variant, en van een lage kleefkracht tot een extra hoge kleefkracht. Nautasign heeft applicatietapes van de merken RTape, TransferRite, 3M, Orafol en Poli-Tape.

Pagina
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-20 van 33

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
Kleurprofielen downloaden

Inloggen om kleurprofielen te downloaden

Om kleurprofielen te downloaden dient u ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen of om een account aan te vragen.

Klik hier om in te loggen

Alles wat u moet weten over Applicatietape

Applicatietape is een onmisbaar hulpmiddel voor het overbrengen van snijfolies of printfolies. Deze tape is van essentieel belang wanneer u werkt met stickers die uit verschillende losse onderdelen bestaan en u deze allemaal op dezelfde plek wilt houden tijdens het overzetten.

Applicatietape voor dagelijks gebruik

Het vinden van de juiste transfer tape kan een lastige opdracht zijn vanwege de overvloed aan keuzes op de markt. Gelukkig biedt RTape, TransferRite en 3M een breed scala aan opties om aan verschillende behoeften te voldoen. Met name voor dagelijks gebruik is het belangrijk om een tape te kiezen die zowel duurzaam als veelzijdig is. Een uitstekende keuze in dit opzicht is de premium papieren applicatietape van RTape, TransferRite of 3M. Deze tape staat bekend om zijn dikte, wat zorgt voor de nodige stevigheid bij diverse toepassingen. Of het nu gaat om het aanbrengen van stickers, het bevestigen van decoratieve elementen of andere creatieve projecten, deze tape biedt betrouwbare prestaties en maakt het werk gemakkelijker en efficiënter. Bovendien is de premium papieren applicatietape gemakkelijk te hanteren en laat het geen residu achter, waardoor het een favoriet is onder professionals. Met zijn consistente kwaliteit en gebruiksgemak is het geen verrassing dat deze tape een populaire keuze is voor een breed scala aan toepassingen.

Papieren versus Transparante Applicatietape

Er zijn twee hoofdtypen applicatietape: papier en transparant plastic. Papieren applicatietape bestaat uit een papieren deklaag met een laag kleefstof. Het is licht doorschijnend maar niet volledig transparant. Deze tape is over het algemeen zachter en flexibeler dan zijn transparante tegenhanger. Het is bijzonder geschikt voor natte aanbrengmethoden, waarbij het papier een poreuze structuur heeft waardoor water of applicatievloeistof gemakkelijk kan ontsnappen en weggerakeld kan worden.

Transparante tapes zijn gemaakt van plastic en bieden de transparantie die sommige signmakers nodig hebben. Ze maken het mogelijk om zeer nauwkeurig meerdere kleuren over elkaar aan te brengen. Echter, het nat aanbrengen met transparante applicatietape vereist meer precisie omdat vocht moeilijker kan ontsnappen door de dichte structuur van de tape.

Applicatietapes en kleefkracht?

Ontdek het juiste evenwicht tussen kleefkracht en toepassing met onze uitgebreide selectie applicatietapes. Voor de meeste projecten volstaan tapes met een gemiddelde kleefkracht. Maar voor specifieke behoeften is het slim om te kiezen voor tapes met een hogere of lagere kleefkracht.

Onze transfer tapes met een lage kleefkracht zijn ideaal voor omvangrijke toepassingen. De subtiele hechting verdeelt zich gelijkmatig over een groot oppervlak, waardoor ze perfect zijn voor situaties waar de ondergrond en folie niet perfect samenkomen.

Voor precisiewerk en licht gestructureerde materialen zoals matte snijfolies, bieden tapes met hoge kleefkracht een uitstekende oplossing. En voor de meest uitdagende taken, zoals het aanbrengen van glasdecoratiefolies, raden we tapes aan met een extra hoge kleefkracht.

Kies voor de juiste tape voor projecten en behaal moeiteloos professionele resultaten. Applicatietapes bieden de kleefkracht die nodig is, precies waar het nodig is.

Ontdek meer over Applicatietapes

Meer weten over applicatiestapes? Lees dan: signwijzer applicatietape. Deze blog biedt waardevolle inzichten en adviezen voor een succesvol gebruik van applicatietape in diverse toepassingen.

Kortom, transfer tape speelt een cruciale rol bij het realiseren van nauwkeurige en professionele resultaten bij het aanbrengen van stickers. Door het begrijpen van de verschillende soorten tape en hun toepassingen, kan de juiste keuze gemaakt worden die aansluit bij de behoeften en projecten.

Items toegevoegd aan vergelijker
Geen producten geselecteerd.