Summa S Class 3 120D

Summa S Class 3 snijplotter met sleepmes technologie voor snijden tot een breedte van 120 cm

Voorraadproduct
Prijs op aanvraag Informatie aanvragen
Informatie aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u zo spoedig mogelijk de product informatie toe.

Beschrijving

De Summa S Class 3 120D is een Summa S Class 3 snijplotter voor snijden tot een breedte van 120 cm. Deze snijplotter is de onbetwiste top als het gaat om professionele snijplotters en is voorzien van de nieuwste en meest vooruitstrevende technologie. Met deze snijplotter kunnen veel toepassingen verwerkt worden, of het nu gaat om het nauwkeurig snijden van gelamineerd vinyl tot flock- en flexmaterialen, zandstraalfolies of andere uitdagende materiaalsoorten. De Summa S Class 3 120D is uitgerust met GoSign software, een duurzame sleepmes snijkop en OPOS X technologie voor het automatisch contour snijden van full color printwerk.

 • Gekoppeld met een uitzonderlijk gamma aan innovaties en ingebouwde mogelijkheden biedt deze snijplotter zoveel meer dan eender welke snijplotter in zijn klasse.
 • Het OPOS-X contoursnijsysteem laat toe geprinte media met het volste vertrouwen en gemak te snijden.
 • Een uitstekende, betrouwbare snijkwaliteit over grotere lengtes materiaal wordt gegarandeerd.
Kenmerken
bekijk hier de kenmerken van de Summa S Class 3 120D
 
Verlichte statusbalk

De verlichte statusbalk helpt om de status van de snijplotter onmiddellijk te evalueren. Betekenis van de kleuren:
blauw - wacht op commando
groen - machine draait
rood - probleem gedetecteerd.

 
Slimme sorteerfunctie

De slimme sorteerfunctie is ontworpen om telkens het meest optimale startpunt voor het snijden van objecten te selecteren. De mogelijkheid om rekening te houden met de elastische eigenschappen van het materiaal zorgt ervoor dat objecten van begin tot eind op maximale snelheid perfect worden gesneden.

 
materiaaltransport

Een soepel transport van het materiaal is ongetwijfeld een van de belangrijkste zaken bij het snijden van vinyl. De exclusieve Summa MicroSprocket aandrijfcylinder voert volle rollen door zonder deze scheef te trekken. Op deze manier wordt een absolute snijnauwkeurigheid gegarandeerd tot een lengte van 12 meter. Lange rollen of verschillende opdrachten kunnen zo zonder herladen na elkaar worden gesneden.

 
OPOS X

De OPOS X-functie zoekt automatisch naar de kruismarkeringen met behulp van een sensor. De mogelijkheid om meerdere kruismarkeringen te gebruiken is een unieke OPOS-functie en garandeert de best mogelijke nauwkeurigheid. De OPOS X-sensor detecteert zelfs registratiemarkeringen door dikke gelamineerde designs met ongelijke textuur en brengt het snijden van contouren naar een veel hoger niveau.

 
OPOS XY / OPOS XY2

De OPOS XY-uitlijningsmethode maakt het mogelijk om naast de OPOS markeringen een lijn over de printbreedte te meten. Hierdoor wordt de kromming of vervorming van de media automatisch over de breedte van de afdruk aangepast. De OPOS XY2-uitlijningsmethode voegt een extra meetlijn toe aan de achterkant van de afdruk, waardoor eventuele veranderingen in de afdrukkromming tussen het begin en het einde van de afdruktaak kunnen worden gecompenseerd.

 
OPOS Xtra

De uitlijningsmodus OPOS Xtra pakt onregelmatige materiaalvervorming over de lengte van de afdruk aan door extra XY-lijnen tussen de ontwerpen toe te voegen. Dit verhoogt de nauwkeurigheid en uitlijningsmethode bij het snijden van bijvoorbeeld zeer kleinere stickers.

 
OPOS Barcode

De OPOS barcode functie is een tool ter bevordering van de productiviteit waarbij meerdere taken kunnen worden verwerkt zonder tussenkomst van de operator. Ook is het risico dat de verkeerde gegevens naar de verkeerde afdruk worden gestuurd zo onbestaand. De OPOS X-sensor leest de barcode en stuurt het juiste taaknummer naar de computer. De computer levert dan de bijbehorende snij-informatie die onmiddellijk door de snijplotter wordt verwerkt. Als de taak klaar is, gaat de snijplotter automatisch op zoek naar de volgende taak en de bijbehorende barcode.

 
sleepmestechnologie

De sleepmestechniek is de meest gebruikte techniek op de markt om ontwerpen te snijden. Afhankelijk van de materiaaldikte kunnen echter vervormingen of afwijkingen in de hoeken ontstaan bij deze techniek. Summa lost dit op met verbeterde functies in de S serie om dergelijke vervormingen te voorkomen en de sleepbeweging te optimaliseren om de best mogelijke snijkwaliteit te verkrijgen.

 
FlexCut

Met de FlexCut functie kunnen designs eenvoudig volledig doorgesneden worden. Afwisselend wordt één lengte volledig door het materiaal gesneden en wordt één lengte halverwege gesneden. Op deze manier ontstaat er een soort afscheurlijn die ervoor zorgt dat het materiaal een zekere stijfheid behoudt tijdens het transport door de snijplotter, terwijl het achteraf gemakkelijk te verwijderen is.

 
G-performance Modus (optioneel)

Door deze modus te gebruiken, kan de productiesnelheid op de S Class 3 snijplotters tot 40% verhoogd worden, afhankelijk van het type snijopdracht. Het verschil is vooral merkbaar bij het snijden van bredere substraten en het sneller inlezen van registratiemarkeringen. Hierdoor worden standaard opdrachten veel sneller verwerkt dan gemiddeld. G-performance wordt aangeboden voor gebruikers die hun rendement willen verhogen en opdrachten willen verwerken die hoger dan gemiddelde snelheden aankunnen.

Technische specificaties
 • Merk
  Summa
 • Afmetingen
  1.870 x 680 x 1.110 mm
 • Gewicht
  62 kg
 • Maximale mediabreedte
  1.300 mm
 • Snijbereik
  1.200 mm (1.270 mm in oversized mode)
 • Snijkracht
  400 gr
Documentatie
Documentatie
Items toegevoegd aan vergelijker
Geen producten geselecteerd.