Oraguard 283 Stone Guard Film 1mtr. x 1520mm

Artikelnummer:
2515852220
Thermoplastische polyurethaan anti-steenslagfolie - transparant glans - 7 jaar - 130 micron - permanente transparante lijmlaag
51,40
Voorraadproduct
Waarom Nautasign?
 • same day delivery
 • webshopkorting
 • gratis verzenden boven de €250,-
 • voor 17.00 besteld, voor 11.00 in huis
Beschrijving
De Oraguard 283 Stone Guard Film is een 130 micron dikke thermoplastische polyurethaanfilm die geschikt is voor de bescherming van een voertuig tegen steenslag, krassen, UV-straling, chemische producten, vocht en vuil, inclusief de koplampen en bumpers van het voertuig.
Specificaties
 • kleur type
  transparant glans
 • ondergrond
  gebogen
 • type lijmlaag
  drukgevoelig solvent gebaseerd
 • kleefkracht (N/25mm)
  18
 • maximale krimp (mm)
  0,2
 • rek tot breuk in lengterichting (%)
  550
Kenniscentrum
Onder dak met anti-steenslagfolie

Anti-steenslagfolies of paint protection films zorgen voor bescherming van een voertuig tegen schade. Deze films worden in twee types geproduceerd: PVC en thermoplastisch polyurethaanfilm. Voor verschillende toepassingen kan er voor een ander type film worden gekozen. In dit artikel leggen we het verschil tussen de twee uit. 

Wat zijn anti-steenslagfolies?

Anti-steenslagfolies zorgen voor bescherming van de meer kwetsbare onderdelen van een voertuig. Zo kunnen schadegevoelige plekken van een voertuig, zoals spiegels, bumpers of motorkappen, beschermd worden tegen steenslag, zand, krassen en ander vuil. Ook kan de lak van een voertuig beschermd worden, waardoor de waarde van een voertuig behouden kan blijven. Hierdoor kunnen anti-steenslagfolies een meerwaarde geven aan het eindresultaat van de belettering van een voertuig of carwrap.

Bij het bepalen van de juiste film moeten een aantal zaken in ogenschouw genomen worden. Moet de film vervormd worden om op de ondergrond te kunnen hechten? En is de ondergrond geschikt om beplakt te worden? Daarnaast zijn anti-steenslagfolies beschikbaar in verschillende diktes in zowel mat als glans, voor verschillend gebruiksgemak en uiterlijk. Er kan gekozen worden tussen twee types anti-steenslagfolie: PVC films en thermoplastische polyurethaanfilms.

PVC anti-steenslagfolies

Anti-steenslagfolies op PVC basis zijn polymeer gekalanderde transparante films met een grote slagvastheid. Doordat deze minder vervormbaar zijn dan TPU films zijn ze niet geschikt voor een volledige carwrap. Voor vlakkere delen van een voertuig zijn ze echter een zeer goed alternatief met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

TPU anti-steenslagfolies

Thermoplastisch polyurethaan is een mix tussen hard plastic en zachte siliconen. Het is een stevig, glad en glashelder rubber dat geen vuil aantrekt. Zo worden deze films zelfs gebruikt voor bescherming van telefoons. TPU-films zijn duurzamer en UV-bestendiger dan PVC films en zijn zeer goed vervormbaar, waardoor ze ideaal zijn voor glooiende delen van een voertuig. Bumpers en koplampen zijn toepassingen die uitstekend beschermd kunnen worden met TPU-films.

Wil je meer weten over de GrafiGuard TPU-films? Check dan dit filmpje!

Hoe kan ik anti-steenslagfolies het beste aanbrengen?

Orafol en Grafityp hebben duidelijke applicatie-instructies voor het aanbrengen en verwijderen van anti-steenslagfolies gemaakt. Hier kun je de applicatie-instructies van Orafol en Grafityp downloaden.

Welke anti-steenslagfolies vind je bij Nautasign?

Van een standaard bescherming voor de meest kwetsbare gedeelten van een voertuig tot een complete bescherming van je carwrap: Nautasign heeft er de oplossing voor. In onderstaand overzicht vind je alle anti-steenslagfolies die wij kunnen aanbieden. 

Glans Mat
PVC-films

Oraguard 270 (150 micron)

GrafiWrap SCP01 (120 micron)

GrafiWrap SCP02 (240 micron)

GrafiWrap P110G (110 micron)

GrafiWrap P110M (110 micron)

TPU-films

Oraguard 283 (130 micron)

Oraguard 280 (200 micron)

3M Scotchgard Paint Protection Film SGH6 Pro (152 micron)

GrafiGuard GG10 (100 micron)

GrafiGuard GG15 (150 micron)

GrafiGuard GG20 (200 micron)

Items toegevoegd aan vergelijker
Je hebt geen items om te vergelijken.