Summa S Class 2 160T

De Summa S Class T serie: de onbetwiste top als het gaat om professionele snijplotters, voorzien van de nieuwste technologie

Prijs op aanvraag Informatie aanvragen
Informatie aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u zo spoedig mogelijk de product informatie toe.

Beschrijving

De Summa S Class S2 serie is de onbetwiste top als het gaat om professionele snijplotters en is voorzien van de nieuwste en meest vooruitstrevende technologie. Deze serie bestaat uit acht verschillende snijplotters met verschillende breedtes. Alle Summa S-Class S2 snijplotters zijn uitgerust met WinPlot software, een duurzame sleepmessnijkop of een tangentiële snijkop en OPOS X technologie voor het automatisch contour snijden van full color printwerk.

 • De tangentiële snijtechnologie garandeert een superieur snijresultaat in vergelijking met de meest gangbare sleepmestechnologieën
 • De S Class S2 snijkoppen hebben een ingebouwd afsnijsysteem dat de media automatisch kan afsnijden op het einde van de opdracht
 • Het OPOS-X contoursnijsysteem laat toe geprinte media met het volste vertrouwen en gemak te snijden
 • De geïntegreerde transportrollen en mediaflenzen houden het vinyl recht en zorgen voor een probleemloos materiaaltransport, zelfs bij hoge snelheden
Kenmerken
Bekijk hier de kenmerken van de Summa S Class 2 T serie
Tangentiële snijkop

Doordat de snijrichting van het tangentiële mesje elektronisch gestuurd wordt, snijden T reeksen uiterst precies en met een bijzonder hoge snelheid. Dankzij dit precieze snijwerk verloopt het pellen van het restmateriaal moeiteloos, wat heel wat tijdswinst betekent. Bovendien zorgt het gepatenteerde nose piece (loopstukje of mesgeleider) ervoor dat er tijdens het snijden geen kleine deeltjes folie loskomen.

Nieuwe processor

Een geheel nieuwe processor die zeven keer sneller is dan de vorige generatie Summa S Class verkort de hoeveelheid tijd die nodig is voor berekeningen. Deze processor upgrade geeft ook het extra voordeel van snellere USB-communicatie, wat bijdraagt aan de algehele verwerkingssnelheid van opdrachten.

OPOS X contoursnijsysteem

Met het OPOS X contoursnijsysteem worden geprinte media in alle vertrouwen perfect contourgesneden. OPOS staat voor Optical POSitioning system: Summa’s uitlijnsyteem voor het nauwkeurig en betrouwbaar snijden van de contour van een ontwerp via het scannen van passermarkeringen. De OPOS X sensor registreert markeringen op een groot aantal materialen en zelfs door laminaat heen.

Barcoderegistratie

Een volledige geautomatiseerde workflow met barcoderegistratie maakt het mogelijk om meervoudige contoursnij-opdrachten na elkaar uit te voeren. Bij gebruik van verschillende vellen folie zal de OPOS sensor onmiddellijk de markeringen zoeken zonder dat er bijkomende handelingen moeten worden uitgevoerd.

Ingebouwd afsnijsysteem

De Summa S Class 2 snijkoppen hebben een ingebouwd afsnijsysteem dat de rol folie automatisch kan afsnijden op het einde van de opdracht. De afgesneden opdrachten vallen netjes in de opvangmand zodat ze stofvrij blijven.

Gebruiksvriendelijk touch screen

De kleurrijke touch-interface maken moeiteloze navigatie mogelijk. Het gebruiksvriendelijke touch screen geeft grote hoeveelheden informatie in een toegankelijk formaat weer.

Ethernet verbinding

Meerdere computers kunnen eenzelfde machine via een netwerk besturen. Er kan ook gebruik gemaakt worden van een crossover-kabel voor directe verbinding, waarbij een volledig nieuw platform wordt gecreëerd met hogere communicatiesnelheden en snellere data-transmissie.

Doorsnijden met FlexCut

Bij het instellen van de FlexCut functie wordt er een onderbroken snijlijn gecreëerd: door een wisselende mesdruk ontstaat er een soort afscheurlijn zodat het volledige materiaaloppervlak nog een zekere sterkte behoudt terwijl de afbeelding toch eenvoudig los te maken is.

MicroSpocket Tracking System

Met het MicroSpocket Tracking System kan materiaal meerdere malen heen en weer gevoerd worden over de volledige gegarandeerde tracking lengte zonder enige verschuiving van de media. Hierdoor wordt binnen de vooropgestelde specificaties een perfecte snijkwaliteit bereikt.

Geïntegreerde transportrollen en mediaflenzen

De geïntegreerde transportrollen en mediaflenzen houden het vinyl recht en zorgen voor een probleemloos materiaaltransport, zelfs bij hoge snelheden.

Dual head

Summa snijplotters kunnen uitgerust worden met een snijkop met dubbele functionaliteit. Deze kop heeft naast de snijkop een extra penadapter (i.p.v. de OPOS sensor). Zonder tussenkomst van de operator kan dan afwisselend gewerkt worden met beide werktuigen. Deze functionaliteit is vooral gericht op het uitsnijden van sjablonen en patronen in papier waarbij vooraf met de pen aantekeningen worden gemaakt.

Winplot en MacSign snijsoftware

Winplot en MacSign snijsoftware, software om een eigen ontwerpbestand naar de snijplotter te sturen, worden standaard meegeleverd met iedere Summa snijplotter.

Automatisch oprolsysteem (optioneel)

Na iedere opdracht zal het systeem het gesneden materiaal netjes oprollen en het toestel voorbereiden op de volgende onbeheerde opdracht met het automatische oprolsysteem, beschikbaar voor S140 en S160 snijplotters.

Mediarek (optioneel)

Een stevig en uiterst praktisch mediarek om achterop de snijplotter drie of meer rollen op te kunnen slaan is beschikbaar voor S140 en S160 snijplotters

OPOS CAM contoursnijsysteem (optioneel)

Met OPOS CAM levert Summa een trendsettende innovatie: de eerste camera als aligneersysteem voor snijplotters. Door middel van deze camera kan de snelheid van het contoursnijden opgedreven worden en wordt het scala van optisch herkenbare media nog groter. De OPOS CAM is een fabrieksoptie beschikbaar voor de Summa S Class 2 S75T, S140T en S160T.

Extra aandrukrolletjes (optioneel)

Summa S Class S2 snijplotters kunnen zowel dik als dun materiaal transporteren met ongeëvenaarde precisie en herhaalbaarheid door middel van extra aandrukrolletjes.

Kenniscentrum
Het verschil tussen D en T: Summa’s sleepmes- en tangentiële snijtechnologie uitgelegd

Het assortiment Summa snijplotters bestaat uit 13 snijplotters die gebruik maken van de sleepmes snijtechnologie (D; drag knife) of de tangentiële snijtechnologie (T; tangential knife). Alle SummaCut snijplotters maken gebruik van de sleepmes snijtechnologie. Bij alle Summa S-Class S2 modellen kan er gekozen worden uit één van de twee technieken. Wat de belangrijkste verschillen tussen deze technieken zijn, leggen we in dit artikel uit.

Hoe werkt de sleepmes snijtechnologie?

Summa vergelijkt zelf een sleepmes met een ploeg. Beide gereedschappen worden door een substraat heen ‘gesleept’: voor de ploeg is dit de aarde, terwijl dit voor een sleepmes folie is. Daarnaast worden beide instrumenten bestuurd door externe apparatuur. Bij een ploeg is di

Prijsactie Summa snijplotters

Is uw snijplotter aan vervanging toe? Dan is nu het moment om een nieuwe Summa plotter aan te schaffen!

Dat Summa de absolute top is op het gebied van snijplotters behoeft geen nadere uitleg. Momenteel zijn er spectaculaire prijsacties op vrijwel alle Summa snijplotters uit de SummaCut en de Summa S2 Class serie. Met name de prijzen van de Summa S2 Class met tangentiaal gestuurde snijkop, de topserie binnen het Summa leveringsprogramma, zijn zeer aantrekkelijk.

Dus is uw plotter aan vervanging toe of overweegt u al langer een breder model of één met een tangentiaal gestuurde snijkop? Dan is nu het moment! Met een nieuwe Summa snijplotter bent u weer verzekerd van een jarenlang probleemloze productie. De acties zijn geldig tot en met medio april 2017.

Specificaties
 • snelheid
  Tot 141 cm / sec diagonaal
 • afmetingen
  2.250 x 680 x 1.110 mm
 • gewicht
  71 kg
 • maximale mediabreedte
  1.680 mm
 • snijbereik
  1.580 mm
 • type mes
  tangentieel mes
Documentatie
Video's
Productvideo: OPOS X
Productievideo: oprolsysteem
Productvideo: OPOS CAM
Items toegevoegd aan vergelijker
Je hebt geen items om te vergelijken.