Groene alternatieven voor traditionele PVC materialen worden steeds belangrijker in de sign- en large format print markt. Wist u dat wij meer dan 65 milieuvriendelijke materialen in ons assortiment hebben? 

Wanneer u kiest voor PVC-vrije producten draagt u bij aan een duurzamere wereld. De lijn van Grafityp Ecological Films (GEF) is het duurzame alternatief op het huidige aanbod van PVC-films en zelfklevende folies. Deze milieuvriendelijke producten zijn vrij van schadelijke stoffen en goed voor mens en omgeving.

Tijdens het productieproces komt 80% minder CO2 en 99% minder natuurlijk gas vrij, en wordt 40% minder elektriciteit gebruikt. De materialen zijn 100% recycleerbaar: een externe partner recycleert de films voor toepassingen zoals pennen, bloempotten en storage containers. Ook in de auto-industrie zijn de verwerkte materialen van onze gerecycleerde GEF-producten populair. De films zijn uitgebreid getest en gecertificeerd (ISO 14001 en ISO 9001).

De GrafiPrint PVC vrije GEFx13UR is een PVC vrij product die een ultra removable lijmlaag bevat inclusief luchtkanalen, een bijzonder mooi product en een groener alternatief. De folie is geschikt voor alle latex- en UV-inkten.

Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager of onze afdeling verkoop.