Nachtlevering – Vorm & Letters – Richard Berckenkamp 

Vorm & Letters uit Hazerswoude-Dorp levert producten en diensten op het gebied van sign om de klant optimaal van een totaalpakket te voorzien.

In een onderneming waar elke seconde telt en tijd geld betekent, is het van groot belang dat leveringen van leveranciers op tijd arriveren. Helaas liepen ze er bij Vorm & Letters steeds vaker tegenaan dat leveringen te laat arriveerden, waardoor ze met operationele uitdagingen en klachten van klanten te maken kregen.

"Daarom besloten ze bij Vorm & Letters over te gaan op nachtleveringen," vertelt Richard Berckenkamp. Dit besluit kwam niet zonder uitdagingen. "We moesten onze logistieke processen herzien en aanpassingen maken om de efficiëntie van de nachtelijke leveringen te waarborgen. In eerste instantie installeerden we een speciale box voor de leveringen, maar later besloten we een inpandig portaal te bouwen, waardoor de veiligheid en betrouwbaarheid van het systeem werden verbeterd."

Richard vervolgt: "Gelukkig bleek de overgang van dag- naar nachtleveringen soepel te verlopen en had deze geen merkbare invloed op het personeel of de leveringssnelheid naar klanten. De leveringen van Nautasign via Part Express werden ontvangen via een sleutel van het voorportaal, dat zich inpandig bevond."

"Een van de opmerkelijke verschillen tussen dag- en nachtdistributie was de kwaliteit van de chauffeurs. De chauffeurs voor nachtleveringen bleken stipter te zijn en beter om te gaan met de pakketten, waardoor ze bijna altijd op tijd waren," concludeert Richard.

Wist u dat nachtleveringen niet alleen prettig zijn voor uw bedrijf, maar ook dat nachtdistributie milieuvriendelijker is? Het gebruik van de rustige nachtelijke uren resulteert in minder verkeersopstoppingen en verminderde uitstoot, wat bijdraagt aan een groenere wereld.

En zo blijft Vorm & Letters met hun nieuwe nachtelijke operaties groeien in de wereld van snelle leveringen, waar elke minuut telt en klanttevredenheid de hoogste prioriteit heeft.