Centripede uit Loosdrecht stapt over naar nachtleveringen, een efficiënte keuze. 

"We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze dienstverlening te optimaliseren," vertelt Maurice. "Daarom hebben we besloten om over te stappen op nachtleveringen. Waarom deze verschuiving? Voornamelijk om onze klanten de mogelijkheid te bieden om vroege leveringen te ontvangen."

"De overgang naar nachtlevering vereiste enkele logistieke aanpassingen, zij het minimaal," gaat Maurice verder. "We hebben bijvoorbeeld speciale leveringsboxen aangeschaft, waardoor de leveringen veilig kunnen worden achtergelaten zonder dat er personeel aanwezig hoeft te zijn."

"Deze overstap heeft zeker invloed gehad op onze bedrijfsactiviteiten, maar op een positieve manier," vervolgt Maurice. "We kunnen nu sneller leveren, wat resulteert in meer tevreden klanten. Onze mensen hebben zich snel aangepast aan de nieuwe werkwijze, en de snelheid van levering naar onze klanten is hierdoor verbeterd." "Onze leveringen worden nu afgeleverd via speciale leveringsboxen die we hebben geïnstalleerd op onze locaties. Dit biedt ons de mogelijkheid om de goederen veilig achter te laten, zelfs buiten reguliere werktijden."

"Het grootste verschil tussen dag- en nachtdistributie is zonder twijfel de snelheid," benadrukt Maurice. "Nachtdistributie stelt ons in staat om bestellingen ’s ochtends vroeg te leveren, wat resulteert in een aanzienlijke tijdsbesparing voor zowel ons als onze klanten."

"Wat betreft milieuvriendelijkheid, waren we ons niet onmiddellijk bewust van de voordelen van nachtdistributie," geeft Maurice toe. "Nu we het weten, ontdekken we dat het ook een milieuvriendelijkere optie is, vanwege onder andere minder verkeer tijdens de nachtelijke uren."

"Al met al heeft de overstap naar nachtlevering ons geholpen om onze service te verbeteren en tegelijkertijd efficiënter te werken. We kijken uit naar verdere mogelijkheden om onze dienstverlening te verbeteren en onze klanten nog beter van dienst te zijn."