Epson en HP zijn bedrijven die het milieu hoog in het vaandel hebben staan. Daarom hebben beide bedrijven een recycling programma ontwikkeld waarbij gebruikte inktcartridges en toebehoren geheel kosteloos opgehaald worden om volledig gerecycled en hergebruikt te worden. In dit artikel vertellen we hoe je gebruikte Epson en HP inktcartridges en printkoppen op kan laten halen.

Wat gebeurt er met gebruikte inktcartridges en printkoppen?

Opgehaalde inktcartridges en printkoppen worden door Epson en HP voor 100% gerecycled. Alle componenten ondergaan een specifiek proces die het mogelijk maakt om deze te recyclen. De plastic componenten worden over het algemeen hergebruikt als grondstoffen in productie- en constructiewerken. De metalen componenten worden gesmolten en hergebruikt in andere industriële toepassingen.

Hoe laat ik gebruikte Epson SureColor inktcartridges ophalen?

Bedrijven met een Epson SureColor printer kunnen gebruikte cartridges laten ophalen met het Epson Collect & Recycle Programma.

Hoe laat ik gebruikte HP Latex inktcartridges en printkoppen ophalen?

Bedrijven met een HP Latex printer kunnen gebruikte cartridges en printkoppen op laten halen met het HP Retour & Recycling Programma.