Summa S One snijplotters

Summa S One snijplotters: zeer betrouwbare snijplotters met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Prijs op aanvraag Informatie aanvragen
Levertijd informeer bij verkoop
Productinformatie

De Summa S One serie bestaat uit vijf zeer betrouwbare snijplotters met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met de Summa S One serie kunnen veel toepassingen verwerkt worden, of het nu gaat om het nauwkeurig snijden van gelamineerd vinyl tot flock- en flexmaterialen, zandstraalfolies of andere uitdagende materiaalsoorten. Alle S One snijplotters zijn uitgerust met GoSign software, een duurzame sleepmessnijkop en OPOS X technologie voor het automatisch contour snijden van full color printwerk. 

 • De Summa S One serie combineert kracht en precisie met een efficiënte, betaalbare en snelle sleepmes-snijkop.
 • Het OPOS-X contoursnijsysteem laat toe geprinte media met het volste vertrouwen en gemak te snijden.
 • Een uitstekende, betrouwbare snijkwaliteit over grotere lengtes materiaal wordt gegarandeerd.
 • De S1 140FX is een extra voordelige Summa S1 snijplotter met zes drukrollerposities voor negen basisbreedtes.
Kenmerken
Bekijk hier de kenmerken van de Summa S One serie
 
GoSign snijsoftware

Met de gebruiksvriendelijke GoSign software kunnen instellingen op elk moment worden aangepast aan uw specifieke snijopdrachten.

 
OPOS X contoursnijsysteem

Het automatisch Contoursnij-Aligneersysteem OPOS staat voor 'Optical Positioning System'. De OPOS X sensor leest een minimum van 4 en een maximum van 128 markeringen op verschillende soorten materiaal. Een volledig geautomatiseerde workflow met de OPOS-barcode is gegarandeerd, zodat meerdere opdrachten na elkaar gesneden kunnen worden zonder operator tussenkomst.

 
Gebruiksvriendelijk touchscreen

Het touchscreen is gebruiksvriendelijk en geeft grote hoeveelheden informatie weer in een gemakkelijk toegankelijk formaat.

 
Doorsnijden met FlexCut

De FlexCut functie perforeert het materiaal zodat deze tijdens het transport door de snijplotter de nodige stijfheid behoudt terwijl de geperforeerde individuele stukken vinyl makkelijk van de rol vinyl kunnen worden gehaald.

 
MicroSpocket Tracking System

De MicroSprocket aandrijfcylinder, gekoppeld aan krachtige servomotoren, levert uiterste nauwkeurigheid. Het materiaal wordt voorwaarts bewogen om uitstekend materiaaltransport te garanderen.

 
Ethernet, USB en WiFi connectiviteit

Meerdere computers kunnen één machine besturen via Ethernet, USB of WiFi. Ook een cross-over kabel kan worden gebruikt voor snellere communicatie en gegevensoverdracht.

 
OPOS Xtra voor detailsnijden

Het OPOS-sensorsysteem leest markeringen snel en compenseert bleed automatisch. De OPOS Xtra-functionaliteit is vooral ideaal bij het snijden van kleine stickers, waarbij elke vervorming meteen wordt gedetecteerd.

 
Uitstekend aandrijfsysteem

Het S One servomotor aandrijfsysteem zorgt ervoor dat de snijplotter met hoge snelheden kan snijden, zelfs in de meest uitdagende bochten.

 
Wisselen tussen snijtools

Met de Summa S One serie is wisselen tussen mesjes, pennen of ponsgereedschap gemakkelijk en snel gebeurd.

Kenniscentrum
Het verschil tussen D en T: Summa’s sleepmes- en tangentiële snijtechnologie uitgelegd

Het assortiment Summa snijplotters bestaat uit 13 snijplotters die gebruik maken van de sleepmes snijtechnologie (D; drag knife) of de tangentiële snijtechnologie (T; tangential knife). Alle Summa S One snijplotters maken gebruik van de sleepmes snijtechnologie. Bij alle Summa S-Class S2 modellen kan er gekozen worden uit één van de twee technieken. Wat de belangrijkste verschillen tussen deze technieken zijn, leggen we in dit artikel uit.

Hoe werkt de sleepmes snijtechnologie?

Summa vergelijkt zelf een sleepmes met een ploeg. Beide gereedschappen worden door een substraat heen ‘gesleept’: voor de ploeg is dit de aarde, terwijl dit voor een sleepmes folie is. Daarnaast worden beide instrumenten bestuurd door externe apparatuur. Bij een ploeg is dit een tractor die een beweging maakt, waardoor de ploeg zich in de juiste richting begeeft. Bij een sleepmes is dit een combinatie van de beweging van de snijkop en de beweging van de media. Beide bewegingen zorgen ervoor dat het mes in de juiste richting wijst. Dit is mogelijk doordat het mes vrij in de meshouder kan draaien.

Doordat het sleepmes altijd bepaalde bewegingen in elke hoek moet maken, is het in theorie niet mogelijk om de scherpste hoeken te maken. Echter, omdat dit zich op minuscuul niveau wordt uitgevoerd, is het haast onmogelijk om dit met het blote oog te zien. Hoe dikker het materiaal is, hoe beter je deze afwijkingen kan zien.

Hoe werkt de tangentiële snijtechnologie?

Door in springen op de tekortkomingen van de sleepmes technologie heeft Summa de tangentiële snijtechnologie ontwikkeld. In plaats van een vrij roterend mes wordt het tangentiële mes bestuurd door een motor. Deze externe motor zorgt ervoor dat het mes altijd in de juiste richting gepositioneerd wordt. Dit is mogelijk doordat de motor het mes optilt bij een verandering van de snijrichting en weer terug in de media laat zakken wanneer het mes geroteerd is. Doordat elke hoek perfect gevormd is, wordt het pellen van de media sterk vereenvoudigd.

Met de tangentiële snijmestechnologie kan uitstekend in dunne, maar zeker ook in dikkere, stijvere media gesneden worden, zonder dat het mes snel vervangen hoeft te worden. Het mes ondervindt immers veel minder weerstand van het materiaal. Daarnast kan de snijdruk kan gemakkelijkker worden opgevoerd en dieptecontrole kan zeer nauwkeurig worden uitgevoerd.

Welke snijplotter is het meest geschikt voor mij?

Hoewel de sleepmestechnologie dus zijn beperkingen heeft, is het nog steeds een veel gebruikte en betrouwbare technologie. Het biedt in veel gevallen dezelfde mogelijkheden als de T-variant, maar dan tegen een schappelijker prijs. Met een snijplotter die beschikt over de tangentiële snijtechnologie heeft u de absolute top in huis. De prijs die u meer betaalt dan een D-variant betaalt zich onmiddellijk terug in de technologische mogelijkheden van de tangentiële snijtechnologie.

 

Lees verder
Technische specificaties
 • snelheid
  Tot 1131 mm / sec diagonaal
 • afmetingen
  970 x 406 x 304 mm (S1 D60); 1.615 x 704 x 1.112 mm (S1 D120); 1.765 x 704 x 1.112 mm (S1 D140(FX)); 1.960 x 704 x 1.112 mm (S1 D160)
 • gewicht
  18 kg (S1 D60); 43 kg (S1 D120); 43,5 kg (S1 D140(FX)); 48 kg (S1 D160)
 • maximale mediabreedte
  705mm (S1 D60); 1.350 mm (S1 D120); 1.500 mm (S1 D140(FX)); 1.690 mm (S1 D160)
 • snijbereik
  590 mm (S1 D60); 1.235 mm (S1 D120); 1.385 mm (S1 D140(FX)); 1.580 mm (S1 D160)
Documentatie
Documentatie
Video's
Introductievideo
Items toegevoegd aan vergelijker
Geen producten geselecteerd.