Same day delivery

Betalen via iDeal

Webshop korting

Geen verzendkosten
boven €250,-

Voor 17.00 uur besteld,
Voor 11.00 uur in huis

Swipe to the left

SignWijzer

One-way-vision uitgelegd: van alle ins tot alle outs

5 maanden geleden Geplaatst in: Printmedia & Inkt

One-way-vision folie is een populair middel om objecten mee te decoreren. Doordat one-way-vision folies zorgen voor een eenzijdige doorkijk, zijn deze ideaal voor toepassingen waar wel naar buiten, maar niet naar binnen gekeken kan worden. Kantoorpersoneel kan bijvoorbeeld wel naar buiten kijken, terwijl privacy behouden kan blijven. En er kan op voertuigen in het openbaar vervoer geadverteerd worden zonder dat dit ten koste gaat van het gebruiksgemak van de passagier.

One-way-vision folies vergen een iets andere behandeling dan standaard folies. Daarom zetten we hieronder de belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje.

Duurzaamheid van snijfolies: wat is de houdbaarheid van een snijfolie?

8 maanden geleden Geplaatst in: Snijfolie

Duurzaamheid van snijfolies is afhankelijk van veel verschillende factoren. Zo is de zon de grootste vijand van snijfolie. Maar er zijn meer redenen die de duurzaamheid van folies beïnvloeden. Te denken valt aan verschillende foliesoorten, pigmenten, plaatsing van de folie en klimaat- en milieuomstandigheden. Factoren die de duurzaamheid van snijfolie beïnvloeden lichten we in dit artikel toe.

Milieuvriendelijk printen: de recycling programma's van Epson en HP

Milieuvriendelijk printen: de recycling programma's van Epson en HP
10 maanden geleden Geplaatst in: Service & SupportPrintmedia & InktSystemen

Epson en HP zijn bedrijven die het milieu hoog in het vaandel hebben staan. Daarom hebben beide bedrijven een recycling programma waarbij gebruikte inktcartridges en toebehoren geheel kosteloos opgehaald worden om volledig gerecycled en hergebruikt te worden. In dit artikel vertellen we hoe je gebruikte Epson en HP inktcartridges en printkoppen op kan laten halen.

Licentie (de)activatie in PrintFactory

Licentie (de)activatie in PrintFactory
11 maanden geleden Geplaatst in: Service & Support

Om PrintFactory te gebruiken moeten licenties gekoppeld zijn met computer hardware en is er voor het activeren van software een geldige activeringscode nodig. Hoe dit precies in zijn werk gaat in PrintFactory leggen we hier uit.

3M Controltac: Control the tack!

3M Controltac: Control the tack!
1 jaren geleden Geplaatst in: Printmedia & InktSnijfolieAutomotive & Interieur

Diverse 3M folies bezitten een Controltac lijmlaag: 3M’s gepatenteerde belijmingstechniek die ervoor zorgt dat folies snel en eenvoudig door één persoon aangebracht kunnen worden. Maar wat houdt deze techniek nu precies in en hoe gaat het aanbrengen van deze folies in zijn werk? In dit artikel leggen we dit uit en vertellen we welke 3M media gebruik maken van zo'n Controltac lijmlaag.

Grote afbeelding opdelen in panelen: De tiling functie in PrintFactory

Grote afbeelding opdelen in panelen: De tiling functie in PrintFactory
1 jaren geleden Geplaatst in: Service & Support

Wanneer je afbeelding te groot is voor de breedte van de media waar je op gaat printen, kan je ervoor kiezen om deze op te delen in tiles of panelen. Hoe het opdelen van een afbeelding in meerdere panelen in PrintFactory in zijn werk gaat, leggen we hier uit.

Onder dak met anti-steenslagfolie

Onder dak met anti-steenslagfolie
1 jaren geleden Geplaatst in: Automotive & Interieur

Anti-steenslagfolies of paint protection films zorgen voor bescherming van een voertuig tegen schade. Deze films worden in twee types geproduceerd: PVC en thermoplastisch polyurethaan. Voor verschillende toepassingen kan er voor een ander type film worden gekozen. In dit artikel leggen we het verschil tussen de twee uit.

Applicatietape: de brug tussen folie en ondergrond

Applicatietape: de brug tussen folie en ondergrond
1 jaren geleden Geplaatst in: Snijfolie

Voor iedere toepassing is een geschikte applicatietape te vinden. In dit artikel leggen we de belangrijkste kenmerken van de verschillende applicatietapes uit en laten we zien hoe de juiste keuze gemaakt kan worden.

Battle against the air: Comply, Air-escape en RapidAir folies

Battle against the air: Comply, Air-escape en RapidAir folies
1 jaren geleden Geplaatst in: Printmedia & InktSnijfolieAutomotive & Interieur

Voor signmakers is lucht een vijand. Daarom is er een technologie ontwikkeld om lucht te bestrijden. Comply, Air-escape en RapidAir zijn drie termen die allemaal op dezelfde technologie duiden: luchtkanaaltjes in de lijmlaag van de folie die het voor de signmaker eenvoudig maken om de folie zonder luchtbellen aan te brengen. Hoe dit in zijn werk gaat, leggen we hier uit.