Océ Colorado 1640

De roll-to-roll printer met UVgel-printtechnologie die een zeer hoge snelheid met een groot kleurenspectrum combineert

Prijs op aanvraag Informatie aanvragen
Informatie aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u zo spoedig mogelijk de product informatie toe.

Beschrijving

De Océ Colorado 1640 is een zeer snelle 4-kleuren roll-to-roll printer voor media tot een breedte van 1.620mm. Deze printer beschikt over de UVgel-printtechnologie die unieke eigenschappen met vrijwel alle voordelen van andere printttechnologieën combineert. Zo is de inkt milieuvriendelijk, direct droog, zeer nauwkeurig te positioneren en zijn er extreem hoge printsnelheden mogelijk. Deze nieuwe technologie vormt de basis van een toekomstige generatie roll-to-roll printers die sign- en printbedrijven helpen hun printproductiviteit op effectieve wijze te verhogen.

 • UVgel-printtechnologie is met 40 m2 per uur sneller dan ooit, waardoor u knelpunten in de productie kunt omzeilen. De maximale snelheid ligt maar liefst op 159 m2 per uur.
 • Met UVgel krijgt u een kwalitatief hoogwaardige print met consistente levendige kleuren
 • De veelzijdigheid van UVgel betekent dat u moeiteloos POS, banners, behang en nog veel meer toepassingen in uw printassortiment kunt opnemen
 • Er kunnen twee rollen media geladen en automatisch gewisseld worden, ongeacht het type en de afmeting. Hierdoor kan er gemakkelijk van opdracht veranderd worden zonder tussenkomst van de operator
Kenmerken
Bekijk hier de kenmerken van de Océ Colorado 1640
UVgel inkt

De geheel nieuwe UVgel inkt van Canon verandert direct in gel bij contact met het medium. Dit resulteert in een nauwkeurige beeldpuntplaatsing en precieze printvlakcontrole voor perfect herhaalbare beelden bij hoge snelheden.

Groot kleurenspectrum en milieuvriendelijk

Het grote kleurenspectrum van solvent inkten in combinatie met de milieuvoordelen en veiligheidsprofielen van latex- en UV-inkt.

Laag inktverbruik

Ultrafijne inktdispersie met bijna geen waarneembaar fysiek profiel en het laagste inktverbruik voor een reductie in printkosten tot 40% in vergelijking met eco-solvent en latex.

Nozzle prestaties

Geavanceerde ‘next generation’ piëzo-elektrische printkoptechnologie met gepatenteerde akoestische sampling-technologie die tijdens printen permanent de nozzle prestaties bewaakt.

Uniek LED-UV curing systeem

Een uniek LED-UV curing systeem voor het drogen, dat volledig onafhankelijk van de printer functioneert en bij alle inktdruppels een identieke periode tussen plaatsing en droging garandeert om zo over het gehele printvlak een ongeëvenaarde uniformiteit te waarborgen

Printen op de meest gevoelige materialen

Een op led-gebaseerd UV-systeem dat droogt zonder enige warmte aan de media toe te voegen, waardoor het mogelijk is te printen op de dunste, meest warmtegevoelige flexibele media.

Onbeheerd printen

De continue compensatie van de individuele nozzle prestaties maakt printen zonder toezicht mogelijk en zorgt voor minder printafval.

Geschikt voor hoge printvolumes

De industrieel ontworpen productieprinter is geschikt voor het printen van hoge printvolumes en is gebouwd om productiepieken te kunnen weerstaan.

Automatisch wisselen en invoeren van media

Twee mediarollen en het automatisch wisselen en invoeren van media vereenvoudigen het productiebeheer. Dankzij het automatisch printen worden operator handelingen beperkt.

Kenniscentrum
Nautasign dealer Océ Colorado 1640 UVgel printer

Nautasign heeft met Canon een overeenkomst gesloten voor de verkoop van de Océ Colorado 1640: de eerste printer op basis van de nieuwe veelbelovende Canon UVgel technologie.

Nautasign is continue op zoek naar het beste leveringsprogramma voor haar klanten. Wij zijn dan ook trots om de Océ Colorado 1640 printer met UVgel technologie toe te kunnen voegen aan ons leveringsprogramma large format printers. Met de Océ Colorado 1640 kunnen wij een printer aanbieden in een geheel nieuw segment wat betreft productiesnelheid en productiekostprijs. Deze roll to roll printer heeft een printbreedte van 1.620 mm en een productiesnelheid die, afhankelijk van de toepassing, in de praktijk zal liggen op 40 m², 55 m² of 116 m² per uur.

Deze specificaties kunnen behaald worden door Canon's UVgel printtechnologie welke unieke eigenschappen combineert met vrijwel alle voordelen van andere printtechnologieën. Zo is de inkt milieuvriendelijk, direct droog, zeer nauwkeurig te positioneren en zijn er extreem hoge printsnelheden mogelijk.

Specificaties
 • snelheid
  Max speed mode: 159 m² per uur; Production mode: 57 m² per uur
 • resolutie
  600 x 1.800 dpi
 • kleuren
  CMYK
 • maximale mediabreedte
  1.625 mm
 • afmetingen
  3.022 x 1.093 x 1.310 mm
 • gewicht
  740 kg
Documentatie
Video's
Introductievideo
Introductievideo UVgel inkt
Items toegevoegd aan vergelijker
Je hebt geen items om te vergelijken.