Onze kennis is uw kennis

Een uitgebalanceerd leveringsprogramma met uitsluitend A merken, dat is waar Nautasign voor staat. Maar goede producten alleen zijn niet voldoende. Deze producten zijn net zo goed als de toegevoegde waarde welke Nautasign daarbij levert. Naast een goede logistiek en technische ondersteuning is ook de overdracht van kennis van essentieel belang. Dit doen wij onder andere door middel van onze Signwijzer - een blog op onze website - en onze Nautasign College trainingen. Hierin geven wij helder uitleg over verschillende aspecten op uw en ons vakgebied.

Nautasign heeft daarnaast trainingen Color Management en PrintFactory ontwikkeld die u in staat stellen uw systeem en software zo optimaal mogelijk te gebruiken. Centraal in de trainingen staat het optimaliseren van de output, het minimaliseren van uitval en het automatiseren van uw workflow. De trainingen Color Management en PrintFactory van Nautasign dragen in belangrijke mate bij om deze doelstellingen te bereiken.

Nautasign College trainingen

Nautasign College is een steeds wisselend programma trainingen welke gegeven worden in onze trainingslocaties in Ede en Mechelen. Daarbij worden trainingen gegeven over systemen met als doel uw productieproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Maar ook op het gebied van materialen hebben wij veel kennis die wij graag met u delen: of het nu gaat om toepassingen, mogelijkheden in nieuwe markten of de juiste verwerking van materialen.

goed om te weten!

 • Nautasign College trainingen worden gegeven in onze trainingsruimtes in Ede of Mechelen.
 • Nautasign College trainingen starten om 13.30 en duren tot ongeveer 18.00.
 • Nautasign College trainingen zijn gratis voor klanten van Nautasign.
 • Rondom Nautasign College trainingen zal er gezorgd worden voor een hapje en een drankje.
 • Het maximaal aantal deelnemers per training is ongeveer 25 in Ede en 15 in Mechelen, dus wees er snel bij!

HP Latex Back to School Day

Voor Nautasign is het belangrijk dat we klanten die een groot formaat printer aanschaffen zo optimaal mogelijk ondersteunen. De HP Latex Back to School Days zijn bedoeld om meer uit uw HP Latex printer te halen en te leren van elkaars ervaringen met de HP Latex technologie. De trainingen zullen worden verzorgd door een technical consultant van het HP Latex Research & Development Team van HP in Barcelona.

In de trainingen zullen onder andere tips & tricks voor kwaliteitsproblemen, voorkomen van lengteverschil, onderhoud aan de printer en output op een constant niveau aan de orde komen.

Deze trainingen zijn bedoeld voor bedrijven die een HP Latex printer tot een breedte van 1.600mm hebben.

Praktische informatie

Inschrijven momenteel niet mogelijk

Epson Back to School Day

Een groot formaat printer is een waardevol en gecompliceerd apparaat. Om het beste uit uw printer te halen, is het verstandig de printer te gebruiken volgens de gestelde gebruiksvoorwaarden en -specificaties en dient de printer met zorg onderhouden te worden. Om u daarbij te helpen, organiseert Nautasign een Epson Back to School Day voor gebruikers van een Epson SureColor SC-S40600, SC-S60600(L) of SC-S80600(L) printer.

De Epson Back to School Day is bedoeld om meer uit uw Epson SureColor SC-S printer te halen en te leren van elkaars ervaringen met de Epson SureColor SC-S. De training zal worden verzorgd door een technical specialist van Epson.

In de training zullen onder andere media handling, CMYK kleurruimte, het gebruik van het dashboard en mediaprofielen, aanpassen van instellingen en gebruik van rode, witte en metallic inkt aan aan de orde komen.

Praktische informatie

Inschrijven momenteel niet mogelijk

LG Interior Training

LG Interior Films zijn interieurfolies die geschikt zijn voor het restylen of renoveren van interieurruimtes. Deze folies worden in de huidige markt steeds vaker toegepast en de vraag door de eindmarkt wordt steeds groter. Voor klanten die zich toespitsen op de interieurmarkt organiseren wij een LG Interior Training.

In het eerste deel van de training zullen we verschillende toepassingen laten zien. In het tweede deel van de training zullen we laten zie hoe LG Interior Films op verschillende ondergronden gemonteerd dienen te worden. Dit zal behandeld worden door een ervaren trainer en verwerker van deze folies.

Praktische informatie

Inschrijven momenteel niet mogelijk


Nautasign Advanced College trainingen

Nautasign Advanced College is een steeds wisselend programma trainingen welke gegeven worden in onze trainingslocaties in Ede en Mechelen. Daarbij worden trainingen gegeven over systemen met als doel uw productieproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Maar ook op het gebied van materialen hebben wij veel kennis die wij graag met u delen: of het nu gaat om toepassingen, mogelijkheden in nieuwe markten of de juiste verwerking van materialen. Doordat er hierbij maximaal 9 deelnemers per training ingeschreven kunnen worden, staat de klant nog meer centraal en krijgt de klant alle aandacht die het verdient.

goed om te weten!

 • Nautasign Advanced College trainingen worden gegeven in onze trainingsruimtes in Ede of Mechelen.
 • GrafiPrint carwrap trainingen starten om 9.00 en duren tot ongeveer 17.00 (Prime Wallpaper trainingen duren tot ongeveer 13.00).
 • Nautasign Advanced College trainingen zijn gratis voor klanten van Nautasign.
 • Rondom Nautasign Advanced College trainingen zal er gezorgd worden voor een lunch.
 • Het maximaal aantal deelnemers per training is 9 in Ede en 9 in Mechelen en maximaal 2 deelnemers per klant, dus wees er snel bij!

Prime Wallpaper training (Nautasign Advanced College)

Personalisering wordt steeds belangrijker in de groot formaat print markt. Er kan steeds gemakkelijker op de individuele wensen en smaken van het individu ingespeeld worden. Digitaal printbaar behang is daar een uitstekend voorbeeld van: deze materialen kunnen een interieurruimte een unieke uitstraling geven. Of het nu gaat om een ziekenhuis, een kantoorruimte of een woning. Voor klanten die zich focussen op het stylen en restylen van interieurruimtes organiseren wij een Prime Wallpaper training.

Tijdens de Prime Wallpaper training zal er gebruik worden gemaakt van diverse soorten Prime Wallpaper Non-Woven behang, die beschikbaar is in een Leather, Linen, Fiber, Smooth en Brush structuur. Tijdens de training zal er worden uitgelegd welke soorten wandbekledingmaterialen en behangsoorten er zijn en zullen er praktische tips en tricks gegeven worden gegeven. Maar u wordt vooral zelf aan het werk gezet!

Praktische informatie

Inschrijven momenteel niet mogelijk

GrafiPrint carwrap training (Nautasign Advanced College)

Een goed uitgevoerde carwrap is een moeilijke en technische klus, wat een specifieke installatietechniek vergt. Voor het beste eindresultaat is het verstandig om de juiste stappen te volgen die door de leverancier zijn gedocumenteerd. Voor klanten die het beste uit een carwrap willen halen organiseren wij een GrafiPrint carwrap training.

Tijdens de GrafiPrint carwrap training zal er gebruik gemaakt worden van de GrafiPrint GT38SL printfolie in combinatie met het GrafiPrint LAMX30 laminaat. Spanning en rek van de folie, de juiste aanbrengstemperatuur en de juiste applicatietechniek bij spiegels, bumpers en diepe inkepingen zullen aan bod komen. De training zal verzorgd worden door een technisch specialist van Grafityp.

Praktische informatie

Inschrijven momenteel niet mogelijk


Service & support trainingen

De trainingen Color Management en PrintFactory worden gegeven in onze trainingsruimte in Ede of Mechelen. De trainingen starten om 10.30 en duren tot ongeveer 15.00.

De kosten van deze trainingen zijn € 195,00 per deelnemer. Heeft u een servicecontract op PrintFactory software, dan is de training gratis. Indien uw inschrijving binnen een week voor aanvang van de training wordt geannuleerd, zullen de deelname kosten altijd in rekening worden gebracht (ook indien de training gratis is als gevolg van een servicecontract). Bij een deelname van minder dan vier personen wordt de training geannuleerd.

waarom een service & support training bijwonen?
 • Optimaliseren van uw workflow
 • Verbeteren van uw printresultaat
 • Vergroten van uw kennis over PrintFactory

Training Color Management

18 februari, 1 juni, 21 september & 16 november 2021 in Ede; 22 april & 21 oktober 2021 in Mechelen

De training Color Management heeft als doel u meer inzicht te geven in alle aspecten die te maken hebben met kleur op uw groot formaat printer. Belangrijkste doel van de training is u in staat te stellen uw workflow dusdanig in te richten, dat het printresultaat steeds overeenkomt met het gewenste resultaat.

De kosten van deze training bedragen € 195,00 per deelnemer. Heeft u een servicecontract op PrintFactory software, dan is de training gratis.

Praktische informatie

Inschrijven

Training PrintFactory

21 januari, 8 april, 15 juni, 28 september & 23 november 2021 in Ede; 11 maart & 23 september 2021 in Mechelen

Tijdens de training PrintFactory komen alle 'production tools' van PrintFactory aan bod. Doel van de training is het efficiënt leren gebruiken van de functies die in het PrintFactory pakket aanwezig zijn, om uw workflow te verbeteren en te automatiseren.

De kosten van deze training bedragen € 195,00 per deelnemer. Heeft u een servicecontract op PrintFactory software, dan is de training gratis.

Praktische informatie

Inschrijven

Items toegevoegd aan vergelijker
Geen producten geselecteerd.