Same day delivery

Betalen via iDeal

Webshop korting

Geen verzendkosten
boven €250,-

Voor 17.00 uur besteld,
Voor 11.00 uur in huis

 

Nautasign & milieuvriendelijke materialen

In een wereld waarin steeds bewuster over het milieu wordt nagedacht, vormen ecologische sign- en large format producten een steeds belangrijker groep materialen. Nautasign is vooruitstrevend als het gaat om het aanbod van de nieuwste milieuvriendelijke materialen. Het gamma aan PVC- en solventvrije producten breidt zich continue uit, waardoor u als klant meer en meer mogelijkheden heeft voor een duurzaam en milieuvriendelijk eindproduct. 3M, Grafityp, Orafol en HP zijn voorbeelden van bedrijven die het milieu hoog in het vaandel hebben staan en zich steeds meer focussen op het produceren van milieuvriendelijke producten.

 

De 3M Envision range bestaat uit PVC- en ftalaatvrije producten. De folies zijn gedeeltelijk vervaardigd uit bio-based materialen en zijn geproduceerd met 60% minder oplosmiddelen. 3M Envision producten zijn gemaakt zonder toevoeging van chloor of andere halogenen. Met 3M Envision Films bent u in staat om uw ondernemingen te koppelen met het duurzaamheidsbeleid van uw klanten door een zeer milieuvriendelijke grafische oplossing aan te bieden.

3M is opgenomen is in de Dow Jones Sustainability Index (2014) en al acht jaar op rij winnaar is van de Energy Star Sustained Excellence Award (2005 – 2012).

 

      

3M Envision 480Cv3

 

De 3M Envision LX480Cv3, ontworpen voor latexinkten, en de 3M Envision SV480Cv3, ontworpen voor solventinkten, zijn folies die niet alleen PVC-vrij zijn, maar tegelijk ook uitermate geschikt zijn voor de meest veeleisende wraps. De 3M Envision 480Cv3 is flexibel voor het wrappen van voertuigen, opleggers, boten en gebouwen. De folies hebben een uitstekende printkwaliteit en duurzaamheid, hebben een Controltac en Comply lijmlaag, zijn extreem vervormbaar en hebben een superieure hechting, waardoor ze nog gemakkelijker aan te brengen zijn. Een gebruik in combinatie met het PVC-vrije 3M Envision Gloss Overlaminate 8548G voor een uitstekende krasbestendigheid en uv-bescherming van de inkten.

Bekijk hier het assortiment »

     

3M Envision 48

 

De 3M Envision 48 is een allround PVC-vrije printfolie die geschikt is voor de meest uitgebreide applicatiemogelijkheden. De folie combineert een uitstekende afdrukkwaliteit met een verbluffend gebruiksgemak en verwijderbaarheid. De 3M Envision 48 serie bestaat uit vier varianten: de 48-20, de 48-20R, de 48C-20 en de 48C-20R, versies met een permanente of verwijderbare lijmlaag en met of zonder comply lijmlaag. Een gebruik in combinatie met het PVC-vrije Envision Gloss Overlaminate 8048G voor een uitstekende krasbestendigheid en uv-bescherming van de inkten.

Bekijk hier het assortiment »

     

3M Envision IJ3730 Translucent Film & 3M Envision Diffuser Films 3735

 

De 3M IJ3730 Envision Translucent Films en 3M Envision Diffuser Films 3735 zijn duurzame oplossingen die garant staan voor een hoge kwaliteit lichtreclametoepassingen. Er kunnen hoogwaardige signs worden gecreëerd met minder LED’s, wat zorgt voor een lager energieverbruik. De 3M Envison IJ3730-50 en IJ3730-60 zijn translucente printfolies met een lichtdoorlatendheid van 50% en 60%. De 3M Envision 3735-50 en 3735-60 dragen bij tot een betere lichtdiffusie en gelijkmatigheid over de gehele verlichte toepassing, waardoor het licht beter gecontroleerd wordt. 

Bekijk hier het assortiment »

     

3M Envision Flexible Substrate FS-1 

 

De 3M Envision Flexible Substrate FS-1 is een lichtreclamedoek dat is geoptimaliseerd voor LED-toepassingen. Dit lichtreclamedoek heeft veel meer lichtopbrengst dan andere flexibele substraten, waardoor er efficiënter gebruik gemaakt kan worden van LEDs, wat dus energiebesparend werkt. Dit materiaal kan geprint worden met latex-, UV- en solventinkten, maar kan tevens gecombineerd worden met andere 3M Envision LED producten, zoals de 3M Envision Translucent Film 3730. De 3M Envision Flexible Substrate FS-1 is beschikbaar in breedtes van 1200mm, 1500mm, 2000mm, 2500mm, 3200mm en 4200mm. 

Bekijk hier het assortiment »

 


 

Milieuvriendelijke, PVC-vrije zelfklevende films op basis van PP maken al langer deel uit van het Grafityp assortiment. Met de invoering van een strengere Europese wetgeving met betrekking tot de VOC (Volatile Organic Compounds) emissie en de groeiende vraag naar ecologische oplossingen winnen deze producten steeds meer aan belang. Om dit duidelijker te communiceren heeft Grafityp deze producten onder één merknaam verzameld: Colibri. 

 

      

GrafiPrint GEF-ES & GEF-UV

 

De GrafiPrint GEF-ES en de GrafiPrint GEF-UV zijn witte matte milieuvriendelijke chloor- en weekmakervrije printmedia voor alle mogelijke binnentoepassingen en korte tot middellange buitentoepassingen op een vlakke ondergrond. De GrafiPrint GEF-ES is 145 micron dik en geschikt voor solventinkten. De GrafiPrint GEF-UV is 100 micron dik en geschikt voor uv-inkten. Voor beide films is door het Europese onderzoekslaboratorium EUROFINS het “Indoor Air Comfort” certificaat uitgereikt, wat aangeeft dat deze producten veilig zijn bij binnengebruik en bijdragen tot een schone en veilige leefomgeving.

Bekijk hier het assortiment »

     

GrafiPrint Colibri laminaat 

 

De GrafiPrint LAM121, LAM130 en LAM171 zijn milieuvriendelijke GEF (Grafityp Ecological Films) laminaten die geen weekmakers bevatten. Deze laminaten zijn geschikt voor alle binnentoepassingen en langdurige buitentoepassingen tot 5 jaar en zijn beschikbaar in een matte (LAM121), een zijdeglanzende (LAM130) en een glanzende (LAM171) uitvoering. Deze PVC-vrije laminaten vormen een uitstekend alternatief voor de traditionele PVC laminaten.

Bekijk hier het assortiment »

 


 

 

 

 

      

Orajet 3981RA & Oraguard 289F

 

De Orajet 3981RA is de PVC en weekmakervrije carwrap folie van Orafol die geschikt is voor zowel solvent-, latex- en UV-inkten. Deze printfolie kan verder uitgerekt worden dan de standaard carwrap printmedia en komt niet meer omhoog wanneer de folie is aangedrukt. De RapidAir technologie zorgt ervoor dat er geen luchtbellen onder het materiaal ontstaan. Een gebruik in combinatie met het glanzende PVC-vrije Oraguard 289F laminaat zorgt voor een uitstekende krasbestendigheid en uv-bescherming van de inkten. 

Bekijk hier het assortiment »

     

Orajet 3174(X) / 3172 & Oraguard 236

 

De Orajet 3174 en Orajet 3172 zijn 100 micron dikke polypropylene PVC-vrije folies. Deze folies zijn geschikt voor vlakke binnentoepassingen en korte termijn buitentoepassingen. De Orajet 3172 is door de verwijderbare lijmlaag uitermate geschikt voor tijdelijke toepassingen. Een gebruik in combinatie met het glanzende PVC-vrije Oraguard 236 laminaat zorgt voor een uitstekende krasbestendigheid en uv-bescherming van de inkten. 

Bekijk hier het assortiment »

 

 


 

 

 

 

      

HP PVC Free Wallpaper

 

HP PVC Free Wallpaper is een enkelzijdig beprintbaar PVC-vrij behang met een gladde structuur, een matte finish en een gewicht van 165gr/m². Dit behang is gemakkelijk in gebruik, voorgelijmd en met water aan te brengen en te verwijderen. HP PVC Free Wallpaper is geurloos, is FSC gecertificeerd en voldoet aan aan brandklasse en is daarom ideaal voor interieurtoepassingen zoals fotobehang.

Bekijk hier het assortiment »

 


 

 

 

 

      

Prime PVC Free Magneetfolie White

 

Prime PVC Free Magneetfolie White is een dunne PVC- en halogeenvrije magneetfolie met een dikte van 350 micron die voorzien is van een witte PET-coating. Dit magnetische materiaal kan geprint worden met UV-printers en bevestigd worden op metalen wanden en ijzerhoudende materialen. Prime PVC Free Magneetfolie White is zeer dun en licht, waardoor het gemakkelijk te vervoeren en te installeren is. Hierdoor kunnen visuals gemakkelijk vervangen worden en is het materiaal een ideale kosten- en tijdsbesparende oplossing voor retail toepassingen.

Bekijk hier het assortiment »