Wanneer je afbeelding te groot is voor de breedte van de media waar je op gaat printen, kan je ervoor kiezen om deze op te delen in tiles of panelen. Deze panelen kunnen afzonderlijk van elkaar geprint worden en later samengevoegd worden om een complete afbeelding te vormen. Voorbeelden waarin dit geregeld voorkomt zijn het printen en beplakken van lange wanden of vrachtwagens. Hoe het opdelen van een afbeelding in meerdere panelen in PrintFactory in zijn werk gaat, leggen we hier uit.

Waar kan ik de panelen optie vinden in PrintFactory?

De panelen of tiling optie is te vinden op de werkbalk gereedschappen. Na selectie van deze optie is het mogelijk om de afbeelding op te delen: Rechtermuisklik -> Opdelen. Hier kun je het aantal panelen kiezen dat gemaakt dient te worden in de lengte (Kolommen) en in de breedte (Rijen). De tool zal automatisch gelijke lengtes en breedtes aanmaken. Mocht je de gewenste maten willen aanpassen, dan kan dat via Rechtermuisklik -> Eigenschappen. In de optie “Paneel opdelen” zit tevens de mogelijkheid om overlap toe te voegen. Hiervoor kun je het beste de volgende stelregel aanhouden: “Begin je links met plakken, voeg dan rechts overlap toe.

Doorsturen van panelen naar de RIP

Nadat het opdelen voltooid is, is het mogelijk om met de linkermuistoets de verschillende panelen aan- en uit te zetten. Het aan- en uitzetten zorgt ervoor dat een bepaald paneel wel of niet wordt doorgestuurd naar de RIP.

Bekijk hier hoe tiling in PrintFactory in zijn werk gaat!