HP Latex 315 Print & Cut Solution

De tijdsbesparende HP Latex Print & Cut bundel voor materialen tot een breedte van 1.372 mm

Prijs op aanvraag Informatie aanvragen
Informatie aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u zo spoedig mogelijk de product informatie toe.

Levertijd informeer bij verkoop
Productinformatie

De HP Latex 315 Print & Cut Solution is een configuratie die bestaat uit de HP Latex 315 en de HP Latex 54 Cutter. De HP Latex 315 is het betaalbare en compacte HP Latex instapmodel die bijzonder geschikt is voor kleine ruimtes. Deze groot formaat printer is voorzien van de derde generatie HP Latex inkt technologie welke werkt in combinatie met de unieke HP Latex inkt optimizer. De HP Latex 54 Cutter is een 54 inch snijplotter met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die is voorzien van een duurzame sleepmessnijkop. De HP Latex 315 Print & Cut Solution is de ideale tijdsbesparende Print & Cut bundel voor materialen tot een breedte van 1.372 mm.

 • Tegelijkertijd printen en snijden met deze betrouwbare dual-device oplossing
 • HP Latex: direct droog en te verwerken, milieuvriendelijk en reukloos
 • De HP Latex 315 is gemakkelijk door een enkele operator te bedienen doordat media eenvoudig aan de voorkant geladen kunnen worden
 • Het OPOS-X contoursnijsysteem laat toe geprinte media met het volste vertrouwen en gemak te snijden
Kenmerken
Bekijk hier de kenmerken van de HP Latex 315
Gemakkelijk te bedienen

De printer is gemakkelijk door een enkele operator te bedienen doordat media eenvoudig aan de voorkant geladen kunnen worden.

Toegankelijk afdrukgebied

De printer heeft een toegankelijk afdrukgebied met een grote glasplaat en verlichting.

Ingebouwde x-snijder

Workflows kunnen geoptimaliseerd worden met de ingebouwde x-snijder die materialen over de x-as kan snijden.

Gebruiksvriendelijk touch screen

Een 4-inch touch screen zorgt voor een gemakkelijke bediening en color management.

HP Latex Mobile app

De HP Latex Mobile app geeft u de mogelijkheid altijd de status van uw printer te monitoren, waar u ook bent.

Opwikkelunit (optioneel)

De optionele opwikkelunit maakt onbeheerd gebruik van de printer mogelijk.

Bekijk hier de kenmerken van de HP Latex technologie
Printen op een verscheidenheid aan materialen

HP Latex inkten zijn uitermate geschikt voor alle gangbare printmedia zoals zelfklevende folie, canvas, papier, polyester- en bannermaterialen.

775 ml HP Latex inkten

De derde generatie HP 831C inkten met een inhoud van 775 ml hebben een krasbestendigheid wat te vergelijken is met hard-solvent op vinyl en banner. Gelamineerde afdrukken hebben een duurzaamheid tot 5 jaar bij buitengebruik, ongelamineerd tot 3 jaar.

HP Latex Optimizer

De HP 831 Optimizer zorgt voor een hoge afbeedingskwaliteit bij een hoge productiesnelheid doordat deze pigmenten snel vastlegt op het oppervlak van de afdruk.

HP Latex printkoppen

De derde generatie HP 831 printkoppen met in totaal 12.672 nozzles zijn door de gebruiker te vervangen en zorgen voor een maximale afdrukresolutie van 1200 dpi.

Efficiënte harding

Afdrukken worden volledig gefixeerd in de printer en zijn meteen klaar voor afwerking en levering.

Automatisch onderhoud

Door de automatische valdetectie en spuitmondvervanging is er weinig onderhoud aan de printer nodig.

HP OMAS

De HP Optical Media Advance Sensor (OMAS) zorgt voor een precieze en accurate bewegingsregeling waardoor snel en hoogwaardig dubbelzijdige blockout banners geprint kunnen worden (5 mm per meter).

HP spectrophotometer

De geïntegreerde i1 spectrophotometer maakt automatische kalibratie mogelijk.

Geurloze op water gebaseerde inkten

Afdrukken geprint met HP Latex-inkten zijn geurloos en op waterbasis en de printer heeft geen speciale ventilatie nodig. HP Latex is zeer geschikt voor het produceren van prints voor binnenruimtes waar solvent- of UV-inkten niet geschikt zijn, zoals die in de gezondheidszorg.

Hoge milieustandaarden

HP Latex inkt voldoet aan verschillende hoge milieustandaarden: het is UL ECOLOGO en UL GREENGUARD Gold-gecertificeerd en de afdrukken voldoen aan AgBB-criteria. Deze ENERGY STAR-gecertificeerde printer voldoet tevens aan strenge richtlijnen voor energieverbruik.

3M gecertificeerd

Alle HP Latex printers en HP Latex inkten worden gedekt door de 3M Performance Guarantee en de 3M MCS Warranty voor gecertificeerde bedrijven.

Bekijk hier de kenmerken van de HP Latex 54" Cutter
Sleepmessnijkop

Vanwege het gebruikersgemak wordt de snijtechnologie met het sleepmes meest gebruikt. Een offset parameter definieert de afstand tussen het mespuntje en het rotatiecentrum. Om de positie te bepalen van het mesje dat los in de meshouder zit, wordt een sleepbeweging gemaakt, terwijl het mespuntje deze beweging zo nauwgezet mogelijk volgt. SummaCut snijplotters optimaliseren deze sleepbeweging en leveren zo de best mogelijke snijkwaliteit.

OPOS X contoursnijsysteem

Met het OPOS X contoursnijsysteem worden geprinte media in alle vertrouwen perfect contourgesneden. OPOS staat voor Optical POSitioning system: Summa’s uitlijnsyteem voor het nauwkeurig en betrouwbaar snijden van de contour van een ontwerp via het scannen van passermarkeringen. De OPOS X sensor registreert markeringen op een groot aantal materialen en zelfs door laminaat heen.

Barcoderegistratie

Een volledige geautomatiseerde workflow met barcoderegistratie maakt het mogelijk om meervoudige contoursnij-opdrachten na elkaar uit te voeren. Bij gebruik van verschillende vellen folie zal de OPOS sensor onmiddellijk de markeringen zoeken zonder dat er bijkomende handelingen moeten worden uitgevoerd.

Nieuwe snijkop

De nieuwe snijkop levert een uiterste nauwkeurigheid en een uitzonderlijke betrouwbaarheid voor moeiteloos snijden.

Gebruiksvriendelijk toetsenbord

Parameters zoals snelheid, druk of plotmodus kunnen eenvoudig ingesteld worden op het goed leesbaar en gebruiksvriendelijke toetsenbord.

Ethernet verbinding

Meerdere computers kunnen eenzelfde machine via een netwerk besturen. Er kan ook gebruik gemaakt worden van een crossover-kabel voor directe verbinding, waarbij een volledig nieuw platform wordt gecreëerd met hogere communicatiesnelheden en snellere data-transmissie.

Doorsnijden met FlexCut

Bij het instellen van de FlexCut functie wordt er een onderbroken snijlijn gecreëerd: door een wisselende mesdruk ontstaat er een soort afscheurlijn zodat het volledige materiaaloppervlak nog een zekere sterkte behoudt terwijl de afbeelding toch eenvoudig los te maken is.

MicroSpocket Tracking System

Met het MicroSpocket Tracking System kan materiaal meerdere malen heen en weer gevoerd worden over de volledige gegarandeerde tracking lengte zonder enige verschuiving van de media. Hierdoor wordt binnen de vooropgestelde specificaties een perfecte snijkwaliteit bereikt.

Geïntegreerde transportrollen en mediaflenzen

De geïntegreerde transportrollen en mediaflenzen houden het vinyl recht en zorgen voor een probleemloos materiaaltransport, zelfs bij hoge snelheden.

Dual head

Summa snijplotters kunnen uitgerust worden met een snijkop met dubbele functionaliteit. Deze kop heeft naast de snijkop een extra penadapter (i.p.v. de OPOS sensor). Zonder tussenkomst van de operator kan dan afwisselend gewerkt worden met beide werktuigen. Deze functionaliteit is vooral gericht op het uitsnijden van sjablonen en patronen in papier waarbij vooraf met de pen aantekeningen worden gemaakt.

Stoffen opvangmand

Meteen na het snijden wordt de media opgevangen in een stoffen opvangmand, waardoor vermeden wordt dat stofdeeltjes en vuil zich vasthechten aan de media. Dankzij de mand komt de folie niet in contact met onzuivere vloeren zodat folie, handen en werkoppervlakte schoon blijven. De mand komt dan ook zeer goed van pas bij het snijden van meerdere opdrachten.

Winplot en MacSign snijsoftware

Winplot en MacSign snijsoftware, software om een eigen ontwerpbestand naar de snijplotter te sturen, worden standaard meegeleverd met iedere Summa snijplotter.

Kenniscentrum
HP Latex Print & Cut Solution: gelijktijdig printen en snijden in één workflow

HP heeft twee print & cut bundels op de markt gebracht, waarbij een Summa snijplotter wordt gebundeld met een printer uit de HP Latex 300 serie: de HP Latex 315 Print & Cut Solution voor printen en snijden tot een breedte van 137 centimeter en de HP Latex 335 Print & Cut Solution voor printen en snijden tot een breedte van 160 centimeter. Met deze configuraties kunnen instant droge prints direct na het afdrukken worden verwerkt.

De HP Latex 315 is het betaalbare en compacte HP Latex instapmodel die bijzonder geschikt is voor kleineruimtes. Deze groot formaat printer is voorzien van de derde generatie HP Latex inkt technologie welke werkt in combinatie met de unieke HP Latex inkt optimizer. De HP Latex 54 Cutter is een 54 inch snijplotter met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die is voorzien van een duurzame sleepmessnijkop. De HP Latex 315 Print & Cut Solution is de ideale tijdsbesparende Print & Cut bundel voor materialen tot een breedte van 1.372

Technische specificaties
 • snelheid
  Printer: Billboard mode (2 pass): 48 m² per uur; Indoor High Quality mode (10 pass): 10 m² per uur; Snijplotter: Tot 113 cm / sec diagonaal
 • resolutie
  1.200 x 1.200 dpi; dropsize 12 pl
 • kleuren
  CMYKLcLm + HP Latex optimizer
 • maximale mediadikte
  0,5 mm
 • afmetingen
  Printer: 2.307 x 840 x 1.380 mm; Snijplotter: 1.750 x 680 x 1.150 mm
 • gewicht
  Printer: 174 kg; Snijplotter: 48 kg
Documentatie
Video's
Introductievideo
Items toegevoegd aan vergelijker
Geen producten geselecteerd.