Nieuwe HP Latex 3000 printer

05/06/2013

Alle voordelen van Latex in een industriële productieprinter

Met de introductie van de HP Latex 3000 wordt de serie HP Latex printers aan de bovenkant uitgebreid. Alle voordelen van de inmiddels bewezen HP Latex inkt in een volledig nieuwe industriële productieprinter.

De HP Latex 3000 heeft een printbreedte van 3.200 mm, een maximale printsnelheid van 180 m2 per uur en een productie printsnelheid welke ligt tussen de 77 m2 en 120 m2 per uur. De printer is uitgerust met 6 printheads en een resolutie van 1.200 x 1.200 dpi in 6 kleuren.

Deze specificaties staan borg voor de hoogst mogelijke beeldkwaliteit en dat ook nog eens in combinatie met een zeer hoge printsnelheid. Bovendien is de HP Latex 3000 breed inzetbaar en de meest geschikte printer voor de productie van hoge volumes zelfklevende folie, onder meer door de goede vervormbaarheid van de inkt. De HP Latex inkt is ook zeer goed te gebruiken voor vrijwel alle papiersoorten waaronder blue backed papier. Het volledig reukloos zijn van de inkt maakt de HP Latex 3000 ook de beste keuze voor allerlei indoor toepassingen zoals behang, HEYTex Soft Blueback, Walltex, Airtex en canvas.

Een groot aantal nieuwe technologieën zijn er in de HP Latex 3000 verwerkt die allemaal bijdragen aan een optimale productiviteit. Zo zorgt de HP Latex inkt optimizer voor perfecte detaillering en brengt de Dynamic Swath Alignment eventueel banding effect terug tot een minimum. Het gebruikers onderhoud van de printer is in hoge mate geautomatiseerd.

De HP Latex 3000 is zeker ook de meest milieuvriendelijke printer. De inkten zijn voorzien van het UL ECOLOGO en GREENGUARD Children & Schools certificaat en voldoen aan de strenge AgBB criteria. De inkt is volledig HAPs en nikkel vrij. Op de verpakking staan dan ook geen enkele waarschuwingslabels meer. De hoge printsnelheid in combinatie met de lagere drogingtemperatuur heeft een ongekend laag stroomverbruik per m2 tot gevolg.

De printer is uitgerust met een nieuwe 3e generatie HP Latex inkt. Deze inkt heeft een lagere drogingtemperatuur en een sterkere hechting. Daardoor is deze krasbestendiger en heeft een groter kleurbereik. Bij gebruik voor buitentoepassingen heeft de inkt een levensduur tot 5 jaar. De inkt zal binnenkort ook voorzien worden van de 3M MCS garantie. De inkten voor de HP latex 3000 worden geleverd in een 5 liter cartridge welke tijdens het printen gewisseld kan worden. Bovendien heeft de inkt een zeer aangename lage prijs en laag verbruik, wat in combinatie met de hoge printsnelheid zorgt voor een uitstekende ROI.

De HP Latex 3000 wordt tijdens de Fespa, die gehouden wordt in Londen 25 t/m 29 juni, officieel geïntroduceerd. De eerste HP Latex 3000 printer in Nederland wordt al een week eerder door Nautasign geïnstalleerd bij Probo Sign in Dokkum.

Graag ontvang ik meer informatie over de HP LX 3000.

Meer informatie over de HP LX printers, vindt u op onze website.